5 ting der kan gøre din bolig grønnere

Wet flower

Vil du gerne gøre dit til at fjerne noget af det enorme pres, der er på Moder Natur i øjeblikket? Så får du her en liste med 5 ting, du selv kan gøre for at gøre din bolig grønnere.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

1) Send dine ting til genbrug

Vi lever i et forbrugssamfund, som er baseret på en meget lineær tankegang. Vi køber tøj og ting, bruger dem i en vis periode og smider dem så ud for at købe nyt. Det er der imidlertid ingen grund til, da eksempelvis dit aflagte tøj sagtens kan komme andre til gode.

Derfor er det værd at tænke over at give dine brugte ting videre til genbrug, så nogle andre kan få glæde og gavn af dem, i stedet for at deres liv ender i skraldespanden, når du ikke længere bruger dem. Det gælder også elektronisk affald, som med fordel kan sættes i stand og bruges af nogle andre.

Læs dog først disse råd fra Røde Kors, så du giver noget brugbart til genbrug.

2) Vælg økologisk og lokalt

Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, skal du helt sikkert kigge på dine handlemønstre. Vælger du således at købe økologisk, sparer du både dig selv og miljøet for en masse skadelige kemikalier.

Desuden skal du gå efter lokalt producerede varer, så der ikke er brugt masser af energi på at transportere dem fra den anden side af kloden.

3) Opsaml regnvand

Vi bruger enormt meget rent drikkevand i den vestlige verden, og det er der slet ikke nogen grund til. Eksempelvis kan toiletskyl, tøjvask og vanding af blomster sagtens klares med regnvand, og ved at installere en regnvandsbeholder kan du dermed gøre en kæmpe forskel.

Regnvandsbeholderen graves ned i haven, og så opsamler den de dyrebare dråber, som så føres videre ind i huset. Dermed får du desuden kalkfrit vand, og det gør faktisk rengøringen af eksempelvis toilettet nemmere. Se mere på https://www.regnvandstanken.dk/

4) Skær ned på kødet

Et af de største problemområder i forhold til miljøbelastningen er produktionen af kød. Derfor kan du med fordel skære ned på dit kødforbrug, hvis du vil gøre noget godt for Moder Natur. Indfør kødfrie dage derhjemme, og spis i stedet flere grøntsager.

Det gør en kæmpe forskel i forhold til CO2-udslippet, og samtidig er det sundt for kroppen at undgå kød en gang i mellem. Ifølge videnskab.dk står fødevareforbruget for 20-25% af al CO2 udledning! Der er heldigvis masser af lækre vegetariske retter derude, som vil være mindst lige så tilfredsstillende som et måltid med kød.

5) Vælg rene produkter

Det er måske lidt bredt sagt, men det gælder også en lang række emner. For eksempel er det smart at vælge miljøvenlige rengøringsmidler og vaskepulver, så du ikke er med til at belaste miljøet mere end højst nødvendigt.

Desuden kan du sørge for at vælge produkter, som er lavet med fokus på at skåne miljøet – herunder eksempelvis hudplejeprodukter og sæbe. Ifølge fagmagasinet.dk er netop kemien i boligen en af de største syndere for miljøet.

Sidst, men ikke mindst, er der meget tøj, som kræver utroligt meget af miljøet, og derfor kan du også når du køber tøj og sko gå efter mærker, som har fokus på at mindske deres miljøbelastning.

 

l

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*