Fra Botox til åreknuder – så populært er skønhedsoperationer

Skønhedsoperation

Brystforstørrelse, ansigtsløft, Botox, øjenlågsoperationer, fedtsugning og behandling af åreknuder. Kirurgiske indgreb og skønhedsoperationer er i dag mere populært end nogensinde før, og der bliver årligt langet mange millioner kroner over disken på diverse skønhedsoperationer. Førhen var dét at ændre sin krop med unaturlige midler et mere eller mindre tabubelagt samtaleemne, hvor der i dag ikke nødvendigvis lægges skjul på brugen af professionel hjælp til at opnå sit drømmeudseende.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Tiden er en anden. I dag er selvværd og selvtilfredshed i højsædet hos det moderne individ, hvor mange bruger kroppen til at udtrykke personlighed og identitet. Hvad enten det er gennem vores frisure, en veltrænet krop, vores valg af tøj eller kirurgiske indgreb. Der findes i dag en mentalitet hos nutidens menneske, der dikterer, at hvis du er utilfreds med noget, så lav det om.

Hver tolvte danske kvinde

Hver tolvte danske kvinde overvejede at få foretaget en plastikoperation i 2016, og i selvsamme år havde 145.000 danskere fået foretaget kropsændringer ved plastiskkirurgisk indgreb. I 2013 blev der brugt 184 skattekroner på plastikkirurgiske operationer. Dette er et tydeligt billede på, at efterspørgslen på kosmetiske indgreb i Danmark er stigende. Med nutidens enorme brug af medier, fås der konstante inputs fra højre og venstre om, hvilket ideal man bør stræbe efter, og hvordan man bør se ud i alle aldersgrupper i nutidens samfund. Dette påvirker ikke blot opfattelsen af os selv, men sætter også vores selvværd på en ordentlig prøve. Vores krop er konstant i fokus og under pres. Vi sætter høje krav til vores udseende, og vi er ikke blege for at kaste mange penge efter drømmeresultatet. Samtidig er der også mange muligheder for at opnå lige den krop, der ønskes. Hvis blot du har penge nok på kontoen, behøver du ikke nødvendigvis ofre blod, sved og tårer i det lokale fitnesscenter.

Hvorfor ændre sin krop?

Der kan være mange grunde til, hvorfor skønhedsoperationer og kirurgiske indgreb har opnået stigende popularitet, og hvorfor de vælges til for at ændre ens krop. Måske er der steder på kroppen, som ikke kan ændres ved sund kost, ugentlige løbeture og faste besøg i fitnesscenteret. Måske er der kropsdele, der gennem længere tid har ført til stor utilfredshed og et brændende ønske om ændring. Nogle mennesker mener, at et brystløft, større læber eller en fedtsugning vil øge ens selvværd og hermed livsglæde. Andre kan ikke affinde sig med, at alderen sætter sine spor og vil gerne opretholde et frisk og ungdommeligt udseende, hvor rynkerne mindskes ved Botox. Den nybagte mor ønsker måske at få faste bryster igen efter fødsel og amning, og en helt fjerde part har måske varige men fra en ulykke eller et langt sygdomsforløb, hvor kosmetiske tiltag kan hjælpe med at genvinde et positivt selvbillede. Motiverne for kropsændringerne er mange.

De små ændringer

Man hører typisk om de omfattende og tydelige ændringer som brystforstørrelse og Botox i læberne. Mange mennesker får også hjælp til mindre kosmetiske indgreb såsom fjernelse af modermærker og behandling af åreknuder. Åreknuder, som typisk forekommer under og efter graviditeten hos kvinder, går ikke altid i sig selv igen. Åreknuderne er tydelige på huden, buler ud og kan forekomme generende. Selvom de ikke er farlige, ser mange dem som kosmetiske gener. Derfor ønskes de tit at blive fjernet med professionel hjælp. Behandling af åreknuder kan blandt andet ske ved operation, laser eller ultralydsvejledt skum alt efter personligt ønske. Alle former for åreknuder kan behandles, og der lægges typisk en behandlingsstrategi tilpasset den enkelte person og de enkelte tilfælde. Læs mere på Varix.dk

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*