Deleøkonomien er kommet for at blive

deleoekonomi

Det bugner frem med genbrugsbutikker på gaderne og på de sociale medier, og i fjernsynet er udsendelser om genbrug og antikke genstande populære som aldrig før.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

I modsætning til i 00’erne, der i høj grad handlede om at købe, og allerhelst købe nyt og købe stort, er vi i 10’erne begyndt at genbruge. Genbruge, både som i at købe retromøbler, og som i at genskabe nye møbler ud af gamle møbler eller ved at male gamle møbler i en fiks farve.

Vi er i stigende grad begyndt at tænke på hvad der er bæredygtigt og hvad der er godt for miljøet, og ved at købe brugt kan vi skabe os en identitet, der passer til vores tidsånd. Vi kan via genbrug iscenesætte os selv og passe ind i mængden, hvilket for mange mennesker er vigtigt. Vi giver dig nederst i artiklen et konkret råd til, hvordan du billigt kan skabe dit eget personlige bord af genbrugsmaterialer.

Teknologien åbner op for nye muligheder

I takt med genbrugsfænomenet er det også blevet populært at dele. Der findes flere tjenester og apps, der tilbyder en samkørselsordning, og andre tjenester og apps der gør, at personer, der ellers ikke kender hinanden, kan deles om en bil. Der findes også tjenester hvor man kan henholdsvis leje og udleje køkkenudstyr, tøj, værelser og sågar hele boliger, såsom Airbnb.

Årsagerne til hvorfor der er så mange, der benytter sig af disse tjenester er mange. Det er en smart måde for studerende og andre personer med lav indkomst, at man kan leje forskellige fysiske ting eller ydelser til billige penge. For andre handler det mere om komforten i at det sommetider er nemmere end alternativet, for eksempel ved samkørselsordninger.

Samkørselsordninger er også mere sociale end offentlig transport, og dette har for nogle også stor positiv effekt. For andre igen handler det primært om at gøre en forskel for miljøet, og disse personer vinder stor personlig tilfredshed ved at dele og genbruge, da naturen på denne måde bliver sparet for at skulle producere nyt. Især udleje og leje af boliger vinder også frem både i Danmark og i udlandet. Disse er populære da de udover at tilbyde et billigt alternativ til hotel, også lader lejeren komme ind i en ny kultur og livsstil via ens bolig.

Deleøkonomi i privaten?

Som tidligere nævnt er især møbler et område, hvorpå vi kan være bæredygtige og spare penge. 3R Kontor lever af at købe brugte kontormøbler, sætte dem professionelt i stand og sælge dem på ny. De nye priser er bare til 60-70 % under den oprindelige købspris, så der er altså mange penge at spare.

Møblerne bliver nøje rengjort, sat i stand og efterset, for at tjekke at møblerne er så gode som nye, inden de bliver leveret til dig. Du kan købe alt lige fra kontorstole til konferencemøbler fra de mest anerkendte producenter og i top stand.

Har du fingrene skruet rigtig på og har du lidt værktøj, kan du eksempelvis købe en bordplade, og selv sætte ben på. Benene kan du eksempelvis lave af træ eller metal, som du kan finde gratis på de fleste genbrugs- eller containerpladser, eller måske på byggepladser. Dette er både en billig og bæredygtig måde at lave et nyt bord på, men også en måde hvorpå du får mulighed for at sætte dit helt eget præg på, hvordan dit personlige spisebord, sofabord eller skrivebord skal se ud.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*