Få professionel hjælp til gældsinddrivelse

Som virksomhedsdrivende samler du på gode kundeoplevelser og -relationer. Langt de fleste kunder betaler regninger til tiden. Desværre kan du også komme ud for, at nogle betaler for sent – eller slet ikke kan betale.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke sikkert, at sådanne situationer har været med i dine overvejelser, og du har formentligt rettet blikket skarpt mod, hvordan du kan tænke kreativt for at udvikle din virksomhed. Imidlertid er det vigtigt, at du forholder dig til eventuelle skyldnere. Det kan gå grueligt udover din økonomi, hvis du ikke handler hurtigt. Dog er der mange ressourcer forbundet med inddrivelse af gæld. Derfor er det en god idé at alliere dig med en professionel på området, så du kan bruge dine vågne timer på det, du er god til.

 

Hvem skal betale inkassoomkostninger?

Der er et stort ressourceforbrug forbundet med en inkassosag. Det gælder både tid og penge. Du kan derfor som kreditor pålægger din debitor såkaldte inkassoomkostninger og kan betragtes som kompensation for dine brugte ressourcer i forbindelse med sagen. Inkassoomkostninger er desuden et beløb, som skyldneren skal betales udover den pågældende gæld. Omkostningerne reguleres ved lov, og det er derfor ikke dig eller din samarbejdspartner (inkassobureau eller advokatinkasso), der bestemmer inkassoomkostningernes størrelse. Typisk bliver inkassoomkostningerne reguleret til at blive højere, og de inddeles i forskellige trin, som fremgår af inkassoloven. Jo højere gæld, desto højere et højere niveau af inkassoomkostninger vil debitoren blive pålagt at betale. Reguleringen betyder også, at der er regler for, hvor mange inkassoomkostninger skylderen kan blive tilskrevet.

 

Professionel hjælp til få kompensation

Som iværksætter og virksomhedsejer kan du hurtigt komme til at bruge for mange timer på at tage dig af gældsinddrivelse. Derfor er det en stor fordel for dig og din virksomheds økonomi at samarbejde med en advokatinkasso eller et inkassobureau. Benytter du en advokat eller et inkassofirma til at varetage sagen, vil de tilskrive inkassoomkostningerne. Det kan være, der er muligheder for kompensation, som du selv har overset. Med professionel hjælp er du sikker på at få den fulde kompensation. Der findes forskellige former for inkassoomkostninger, som overordnet kategoriseres i udenretlige inkassoomkostninger og indenretlige inkassoomkostninger. Førstnævnte omfatter de omkostninger, du måtte have, hvis sagen ikke kommer for retten. Det kan eksempelvis være følgende:

 

  • Du kan sende maksimalt tre rykkerbreve á 100 kroner.
  • Fra forfaldsdagen og frem til gælden er betalt, kan debitorens gæld blive tilskrevet en såkaldt procesrente eller
  • Administration af et eventuelt forlig eller en betalingsordning.

 

De indenretlige inkassoomkostninger omfatter kompensation, hvis sagen kommer for retten og de ressourcer, der måtte bruges forud for retssagen. Det gælder blandt andet:

 

  • Indgivelse af et betalingspåkrav/inkassostævning.
  • Du kan få et mødesalær, når du skal møde i retten.

 

Der er pludselig mange parametre, du skal forholde dig til i forbindelse med gældsinddrivelse. Overvejer du at inddrive på egen hånd, skal du derfor affinde dig med at afgive en del timer – både på at udarbejde alskens dokumenter og sætte dig ind i lovgivningen. Vælger du derimod at få professionel hjælp, kan du bruge din tid på det, du brænder for.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*