Flere danskere lejer en svensk ødegård

Flere danskere end nogensinde før tager til Sverige for at opleve den svenske natur og komme væk fra hverdagens strabadser. Det er den svenske natur og “back to basic” værdierne som trækker de mange danskere til Sverige. Drømmen om at tilbringe nogle skønne dage på en svensk ødegård i Sverige – langt fra hverdagens stress og jag – lever hos mange.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

I den sydlige del af Sverige tæt på Olofström ligger den lille by Boafall og tæt på Boafall ligger en svensk ødegårds perle, omgivet af smuk natur og sø. Du har et hav af muligheder når du lejer den svenske ødegård.

Du har mulighed for:

 • Kanoudlejning
  • I Olofström tilbydes kanoudlejning. Her kan i sejle ud på Östersjön og herfra videre til de øvrige søer i området.
 • Golf
  • Golfspillere vil elske Sydsverige. I Skåne findes omkring 70 golfbaner af en kvalitet, der typisk ligger noget over, hvad vi er vant til i Danmark. Tilmed er greenfee-priserne lavere.
 • Svampe
  • Efteråret er den perfekte tid for svampejagt. Svampene finder I lige uden for Boafalls døre.
 • Ski og sne
  • Om vinteren er skisport en naturlig del af oplevelsen Selve terrænet omkring Boafall  ligger i et klippeområde, der er kuperet og derfor særdeles velegnet til skiløb.
  • Boafall ligger højt, og derfor er garantien for sne større end andre steder i Sydsverige. Alpin skisport kan opleves på Vångabacken, som byder på slalombakke, skiskole, udlejning af udstyr og snekanoner.

For få år siden eksisterede huset formelt set ikke. Boafall var nemlig en hemmelig militær radarstation under den kolde krig. Se billedet af den gamle radarstation ovenfor.
I slutningen af 1960’erne opførte svensk militær en hemmelig radarstation på toppen af Boafall-bakken, som med sine 180 m.o.h. er Sydsveriges højeste punkt.
I den forbindelse opførtes i 1970 vores bygning som beboelse/kasserne for bemandingen af radarstationen.
Her boede frem til den kolde krigs afslutning et fast personale samt ca. 30 værnepligtige soldater. Selve radartårnet lå 500 meter længere oppe ad skovvejen forbi huset ‘Boafall’.
På egnen var radartårnet kendt som ‘den hemmelige installation’. Med den kolde krigs afslutning i starten af 1990’erne, lukkes radarstationen, og endelig i 1999 nedrives den helt. Tilbage stod vores hus.

 

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*