”Glade jul…” – Derfor skal du starte tidligt med juleforberedelserne

Det kan godt være, december ikke lige er rundt om hjørnet, men vi når altid at blive overrasket over, hvor hurtigt julen nærmer sig. Før vi ved af det, står den og banker på døren, og vi bliver pludselig ramt af julestress. Det er aldrig sjovt at skulle stresse igennem december måned. Julen er hjerternes tid, hvor vi skal hygge os med familie, venner og andre vi holder af. Vi giver her en guide til, hvorfor det er en god idé at starte tidligt med juleforberedelserne.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Start med at få et juleoverblik

Inden man overhovedet kan gå i gang med noget julerelateret, er du nødt til at få et overblik over, hvordan din jul nogenlunde kommer til at foregå. Hvem skal du holde jul med, og hvor skal det holdes. Hvem skal du købe julegaver til? Hvornår skal der holdes julefrokost, og skal der bestilles noget? Skal børnene have en pakkekalender? Skal der julebages og evt. hvad? Hvornår skal der laves juledekorationer? Du kan selv fortsætte listen. Der er rigtig mange ting, der skal være styr på, og det kan være svært at finde hoved og hale i det, hvis man først begynder den 1. december.

Ved at få et overblik allerede nu kan du få lavet en tidsplan over, hvornår de forskellige ting skal gøres. Det gør det meget lettere for dig, og du kan nyde december måned i ro mag velvidende om, at du har helt styr på julen.

Det kan du starte på allerede nu

Julen byder oftest på et flertal af julefrokoster. Der er med den ene og den anden side af familien, måske med nogle venner og med arbejdet. Det kan derfor ofte være svært at finde en dato i december, hvor alle kan. Mange vælger derfor at tage forskud på julen ved at holde det i november eller udskyde det til januar.

Skal du arrangere en julefrokost, er det en god idé at være ude i god tid med en dato for at sikre, at alle kan. Derudover kan det være, der skal bestilles noget til julefrokosten, hvilket man også skal være i rigtig god tid med. Leje af lokale, udbringning af mad eller bordreservering er alt sammen noget, der skal gøres et godt stykke tid før jul, hvis man vil være sikker på at få den pågældende dato.

Skal dine børn have en pakkekalender, er det også noget, du allerede nu kan begynde på. En pakkekalender er typisk 24 små gaver, hvor barnet får en gave hver dag frem til juleaften.

Bare det at finde 24 gaver til et enkelt barn kan kræve meget tid og ressourcer. Har du mere end ét barn, kan det hurtigt blive en uoverskuelig opgave. Medmindre du starter i god tid. Det er meget nemmere at overskue, hvis du tager lidt ad gangen, i stedet for at du skal købe 72 forskellige små gaver den sidste weekend i november, for at dine tre børn kan få en pakkekalender hver.

Læg en juleplan

Vil du gerne have december fri for alt for meget julerace, kan du ikke komme udenom at lægge en plan. Jo tidligere du kan få lagt en plan, desto bedre. Start med at få skrevet alle arrangementer ind, der kommer til at foregå i julen. Dernæst kan du begynde at planlægge, hvad deadline er for forskellige ting. Det kan fx være, at alle julegaver skal købes inden den 1. december. For at du kan nå din deadline, er du nødt til at planlægge, hvordan du gør det. Det kan fx være ved at sætte en weekend af til at få købt alle julegaverne. Sådan fortsætter du med alle dine deadlines, indtil du har overblik over julen.

Ved at planlægge de forskellige gøremål til jul får du mere tid til at bruge december måned på det, det egentlig handler om. Glæde, hygge og nærvær.

Savner du til et pusterum, så tag familien med ud at spis på en af DiningSix koncepter; KöD, Basso eller Klokken.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*