Hvad iværksættere kan lære fra sportsbranchen

RIP Muhammad Ali. I think I remember his” (CC BY 2.0) by Howdy, I’m H. Michael Karshis

Sportsindustrien indeholder mange elementer, som iværksættere kan tage ved lære af. Vi giver her fem tips til, hvad man kan tage med sig fra sportens verden, hvis man vil starte ny virksomhed. 

Sportsfolk og iværksættere har ofte mange ting til fælles. Begge er ildsjæle, som har et mål og vil kæmpe for det, og begge har både følelser og hjerne med i deres arbejde. Men hvad kan iværksættere ellers lære af sportsbranchen? 

Tro på det

Troen på din idé og evnen til at skabe succeser er et vigtigt psykologisk parameter. For hvis du ikke selv tror på det, hvorfor skulle dine kunder så? Bokserlegenden Muhammad Ali, som nu af mange og af https://pov.international/et-kulturikons-dod huskes som et kultur ikon, var faktisk ikke et naturtalent eller en fighter, men han havde en naturlig tro på sig selv. Da han blot 22 år gammel slog sin modstander Sonny Liston, udtalte han til verdenen, at han var den bedste! Det betyder ikke, at du ikke skal lære af dine fejl, men som Sir Clive Woodward sagde, da han i 2003 ledte det engelske Rugby-landshold til sejr i VM, ”Jeg foretrækker at koncentrere mig om succes”. Denne indstilling kan også bruges blandt iværksættere.

Vend det negative til positive

I stedet for at skuffes og ærgres over ting, der ikke lykkes, så brug det til at fokusere på, hvad der gør. Hvis et produkt ikke sælger, så kan du bruge denne erfaring til at skære det fra og i stedet forbedre og øge salget af de produkter, som gør. De største sportsfolk har måske talent og fysik til at være de bedste inden for deres sportsgren, men de har også den psykologiske kapacitet til at tænke positivt og vende nederlag til sejr. Det var sådan, ifølge at OB vendte 2-0 til 2-3 mod Real Madrid på Bernabeu stadion i 1994, som ifølge https://sport.tv2.dk/fodbold/2014 var et mirakel, og det var også sådan, at Serena Williams vendte nederlaget ved US Open mod Roberta Vinci i 2015 og brugte det til at blive bedre. 

Hav gerne store visioner

Det er også vigtigt at kunne sætte sig et mål, som ikke nødvendigvis altid er et, som alle omkring dig tror på, men som ville være det absolutte succeskriterie, hvis du selv kunne bestemme. Det var nok de færreste bookmakere, som havde forudset, at Real Madrid ville tabe 1-4 til Ajax på Bernabeu i Champions League i marts 2019, og det er måske også en af grundene til at https://www.betfair.com/sport/football giver dem odds 17.00 hvis man spiller på holdet som vinder Champions League i 2020. Der er et stykke vej op til Manchester City som er favoritten til at vinde. Men det betyder ikke at Real Madrid ikke kan have visioner om succes igen. På samme måde var der nok også engang folk, som lo lidt i det skjulte af iværksættere som Mark Zuckerberg og Elon Musk.

Faktisk oplevede Walt Disney flere tabte slag, og både hans kone og hans bror forsøgte at tale ham fra at producere den første animerede spillefilm nogensinde, Snehvide og de Syv Dværge. Walt Disney lyttede heldigvis ikke til deres råd, og filmen endte med at indtjene mere end otte millioner dollars, hvilket svarer til 130 millioner i dag, og vinde ham en Oscar. Det betyder ikke, at din forretning kun er en succes, hvis du bliver den nye Muhammad Ali, Serena Williams eller Disney, men jo større mål, du sætter dig, desto mere vil du knokle for din succes. 

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*