Iværksætteri og gode idéer

Her hos os elsker vi gode idéer, og vi elsker, når folk tør gå forrest med deres gode idéer. Vi kunne skrive side op og side ned om alle de initiativer, som vi er vilde med, men vi skal jo starte et sted – og det sted bliver her.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Vi vil gerne inspirere vores læsere så meget som muligt, og derfor sætter vi her fokus på et par af de gode idéer, som vi selv har blikket rettet mod for tiden. Artiklens to afsnit kommer til at trække i hver sin retning; det ene er et nedslag på et helt konkret produkt, som i vores øjne fortjener opmærksomhed. Det andet skal i højere grad ses som en portal til viden om emnet. Er du åben for nogle gode input, skal du derfor læse med her.

Biologisk og nedbrydelig ukrudtskontrol

Vi starter ude i det fri med Nykilde Geosystems, der har fat i den rigtig lange ende med deres geotekstil. Som afsnittets overskrift antyder, producerer de blandt andet biologisk og nedbrydelig ukrudtskontrol, og i en tid hvor klimavenlighed er i fokus, står dette højt på listen over de ting, vi godt kan lide at fremhæve.

Hvornår bruger man overhovedet ukrudtskontrol, spørger du måske. Det skal vi svare dig på. Når der eksempelvis etableres planter og bunddække langs veje, søer, vand og skrænter, kommer geotekstilen på banen. Denne nedbrydelige ukrudtskontrol har til formål at hjælpe naturen i gang, idet den beskytter mod ukrudt i hele den periode, hvor selve planterne etableres. Efter et par år, hvor planterne altså er veletablerede, vil geotekstilen allerede være nedbrudt igen.

Vi er vilde med denne slags løsninger af flere årsager. Først og fremmest er det nedbrydeligt, hvilket betyder alverden for vores klode. Det er ikke plastik, der ligger i flere hundrede år, inden det forgår; tværtimod er der tænkt over en løsning, der er god for både planterne og kloden.

Din kilde til nyt

Når din opmærksomhed nu forhåbentligt er blevet skærpet og tunet ind på lignende løsninger, som i høj grad bør vinde ind alle steder, så har du måske brug for mere viden på området. Den viden kan du fremover passende finde på LMO avisen.

Her er der mange artikler, som behandler forskellige emner på områderne økologi, landbrug og bæredygtige løsninger. Er du bare en lille smule interesseret i iværksætteri, gentænkning af eksisterende praksisser og banebrydende tanker – og hvem er ikke det!? – så er det altså her, du skal læse med.

Her kan du også blive mindet om kommende events og arrangementer som eksempelvis LMO Plantetræf og LMO Økotræf. Og uanset hvad kan du som det allermindste få udvidet din horisont alene ved at læse artiklerne løbende.

Uanset om du går rundt med en drøm om selv at blive iværksætter eller ej, kan du faktisk lære meget af at opsøge nyheder og initiativer på området. Ved at engagere dig iværksætteriet og gentænkningen – selv ved bare at læse artikler om emnet – træner du din hjerne til at tænke ud af de eksisterende rammer, som den normalt tænker i. Og det er godt uanset hvad.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*