Kulturelle Danmark: Esbjerg

Esbjerg havn

Dette blogindlæg er det første i vores serie kaldet “Kulturelle Danmark”, hvor vi besøger en række danske byer med henblik på at formidle kulturelle hotspots og seværdigheder, som du bør kende og slå vejen forbi. Denne gang kigger vi på havnebyen Esbjerg. 

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Ferie, selvforkælelse og spændende seværdigheder hører ikke kun udlandet til, og vi glemmer tit at tage på oplevelse i omgivelserne omkring os. Vi glemmer at udforske danmarkskortet, at sætte tid af til at opleve de danske byers mange spændende tilbud eller at være turist i egen by. Esbjerg i Sydvestjylland er ikke blot en by med gode shoppingmuligheder, lækre spisesteder og hyggelige biografer. Esbjerg byder også på flot natur, unikke kultur- og kunstværker og andre sjove aktiviteter for hele familien. Tag på dagstur, tag en enkelt overnatning i Esbjerg eller på forlænget weekend. Oplevelser er der nok af.

Spisesteder og overnatning i Esbjerg

Esbjerg er en hyggelig by med mange dejlige restauranter og cafeer. Byen tilbyder smagfulde vadehavsspecialiteter og lokale retter, som du ikke må snyde dig selv for under dit besøg i Esbjerg. Nyd lækkert smørrebrød og fiskeretter på Restaurant Sydvesten. Denne restaurant findes i dejlige omgivelser på Esbjerg Havn. Restaurant Dronning Louise tilbyder mad for enhver smag, der kan nydes en drink eller øl i baren, eller du kan blot lade dig rive med af dejlig livemusik. Det innovative Brasserie B er ligeledes et foretrukkent valg hos byens mange beboere og gæster. Overvejer du at tage på forlænget weekend med overnatning i Esbjerg, er det moderne CoCo Bed & Breakfast en god mulighed. Her er morgenbuffet med i prisen. Du kan læse mere og booke et værelse her.

Sælfodring og Anden Verdenskrig

Få et interessant indblik i dansk fiskeri, dansk havmiljø og Vadehavets historie på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Dette statsanerkendte specialmuseum fra 1962 åbner blandt andet op for et kæmpe saltvandsakvarium med et spændende dyreliv, hvor blandt andet hajer, rokker og fladfisk hører til. I museets sælarium er der sælfodring to gange dagligt, og i Vadehavspavillonen præsenteres du for diverse vadefugle. På museet er det også muligt at se den frilagte mandskabsbunker fra Anden Verdenskrig. Generelt findes der utallige minder tilbage fra den tyske besættelse i byen. Er dette af interesse, kan vejen lægges forbi krigsgravfeltet Fourfeldt Gravlund eller Tarp Bunkermuseum. 

Mennesket ved havet

Intet Esbjergbesøg uden kæmpeskulpturen ”Mennesket ved havet”. Omkring 4 kilometer fra Esbjerg Centrum, på byens søside, findes fire enorme, hvide menneskestatuer med en højde på 9 meter. Denne store kunstskulptur tiltrækker mange turister til sig, der med sin størrelse og minimalistiske udtryk er et særpræget syn i de naturrige omgivelser. Kunstværket af Svend Wiig Hansen blev opført i forbindelse med byens 100-års jubilæum som selvstændig kommune i 1994. Af andre kunstoplevelser i Esbjerg findes også Esbjerg Kunstmuseum, som er at finde ved siden af Musikhuset Esbjerg.

Flere, unikke naturoplevelser

”Mennesket ved havet” er gratis at besøge, men Esbjerg rummer også mange andre gratis tilbud. Tag eksempelvis kæresten eller børnene med til Esbjerg Dyrehave i Nørreskoven for at fodre de mange fritgående kronhjorte, dådyr og sikahjorte. Er strandpromenade og frisk hav mere stilen, kan vejen lægges forbi Hjerting Strand. Nationalpark Vadehavet er for den ultimative naturelsker. Dette vildt- og naturreservat har både stor betydning nationalt og globalt.

Du kan læse mere om kulturelle begivenheder og aktiviteter i Esbjerg og omegn på kommunens hjemmeside.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*