Miljøvenlighed kan sagtens betale sig

Wind energy

Fokusset på miljøvenlighed er fortsat kæmpestort i Danmark, og dette er med god grund. Klimaforandringerne begynder at kunne ses rundt om i verden, hvor vejret bliver mere ekstremt. Ødelæggende storme, store oversvømmelser, smeltende is i bjergene, stigende have, tørke og skovbrænde er blot et udpluk af de konsekvenser, som på det seneste har udspillet sig som resultat af klimaforandringerne.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom det kan virke uoverkommeligt at komme disse klimaforandringer til bunds, er det vigtigt at gøre den forskel, som man selv kan. Hvis man selv aktivt gør sin del ift. at agere mere miljøvenligt og implementere forskellige ting i sin virksomhed, vil dette have en virkning. Udover at hjælpe på miljøet vil en bæredygtig og miljøvenlig virksomhed få et godt ry udadtil, hvilket kan tiltrække nye kunder og samarbejdspartnere.

Både store og små investeringer gør en forskel

Når det kommer til at implementere nye vaner i virksomheden, som er bæredygtige og miljøvenlige, er det både store og små investeringer, der gør en forskel. Små investeringer kan være vandbesparende elementer på virksomhedens badeværelser. Ydermere kan et mere effektivt skraldesystem indrettes i køkkenet, hvor det bliver mere indbydende at sortere i virksomhedens skrald. Ligeledes kan belysningen i virksomheden tilpasses, hvis elsparepærer installeres eller sensorer til automatisk slukning af lys. Den automatiske slukning kan også implementeres til virksomhedens elektroniske apparater. Computere, køkkenapparater og printere kan sluttes til en device, som automatisk slukker apparaterne, når virksomheden er lukket. Når arbejdsdagen starter på ny, kan den indstilles til at tænde alle genstandene igen, således medarbejderne ikke skal bruge tid på dette selv. På denne måde spares en masse strøm, hvilket i sidste ende både er godt for miljøet og strømforbruget.

Udnyt grøn energi ved at installere solceller

En fantastisk måde at være miljøvenlig på er ved at installere solceller i virksomheden. På denne måde udnyttes grøn energi, som gavner miljøet gevaldigt. Hvis solcelleanlægget eksempelvis er 4 kWp, kan det spare en CO2-udledning på 1.700 kg om året. Dette er en kæmpe besparelse, som skåner miljøet godt. Selvom købet af solcelleanlægget kan virke som en stor udgiftspost, er det vigtigt at huske på, at solceller ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Det eneste, det kræver, er at blive rengjort og efterset med jævne mellemrum, men dette er ikke meget. Ydermere har solceller en lang levetid, da de holder exceptionelt godt. Købes et nyt solcelleanlæg, har disse anlæg typisk hele 25 års garanti, hvilket ligeledes er en god sikkerhed i, at investering kommer til at komme virksomheden til gode i rigtig mange år.

Engelske forskere har gjort solenergi mere miljøvenlig og billig

Nyligt har engelske forskere fra Liverpool University gjort indfangelsen af solenergi mere miljøvenlig og billig. En banebrydende opdagelse er gjort af saltvandspray, som er baseret på magnesiumklorid. Denne spray er billigere at anvende end kemikaliet cadmiumklorid, som førhen blev brugt til solceller. Den nye spray er ligeledes nemmere at anvende, da man ikke behøver at iføre sig handsker eller anden form for beskyttelse, når sprayen påføres. Saltvandet gør sådan, at solcellerne bliver mere modstandsdygtige overfor vind og vejr. Derfor skal du som virksomhedsejer med dertilhørende solcelleanlæg ikke bekymre dig om, at vedligeholdelsen af anlægget bliver en dyr post i budgettet, da den nye saltvandspray som sagt er billigere.

Hvis du som virksomhed vælger at købe et solcelleanlæg, kan du til montage af solcellerne anvende Skywork.dk. Sky-Work er eksperter i montage, og derfor monterer de solceller professionelt og sikkert. Du kan derfor være sikker på, at installationen foregår på en fuldstændig sikker måde, hvorefter solcellerne vil komme både virksomheden og miljøet til gode.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*