Monopolkulturen er endegyldigt brudt på bredbåndsmarkedet

Bredbånd

Konkurrencen på bredbåndsmarkedet i Danmark er stadigt stigende, og de forskellige selskaber tilbyder hastigheder til nogenlunde de samme priser. Dog kommer nye selskaber frem på banen med fristende tilbud til dig, der ikke længere vil følge med TDC-strømmen, som tilbage i slutningen af 00’erne nærmest havde monopol på bredbåndsmarkedet.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

I dag ser forholdene noget anderledes ud for den almindelige forbruger – heldigvis. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvilke internetbehov du har, samt at gennemsøge nettet for eventuelle rabatter, der gør det livsnødvendige bredbånd mere attraktivt. Ved at overveje disse punkter samt have in mente, hvor du bor, kan du spare mange penge og ende med det abonnement, der netop passer til dig. Så følg med i nedenstående, hvis du er flyttet eller har lyst til at undersøge markedet for billigere bredbåndspriser.

Stigende konkurrence

Selvom trenden i lang tid har bestået af pakkeløsninger, hvor du kan spare penge ved både at vælge bredbånd, ugeblad og telefon, er det nu blevet populært at lade dele af befolkningen blot få bredbånd fra et selskab. Dette er selskabet Fullrate kendt for, imens konkurrenterne YouSee og Stofa dog stadig dominerer markedet. Men Fullerate har fat i noget godt, idet selskabet sætter fokus på den mindskende interesse for tv-abonnementer, hvilket mange unge garanteret godt kan nikke genkendende til.

Tænk på hastigheden

Først og fremmest, inden du vælger bredbåndsselskabet for første gang eller ved skift, skal du finde ud af, hvilken hastighed du har brug for. Hvis du blot bruger internettet til blandt andet at tjekke e-mails, surfe rundt eller streame en film på én enhed, er det ideelt at vælge en hastighed på 10 Mbit. Hvis du derimod for eksempel streamer tv samt spiller og downloader spil er det bedst at vælge 20 Mbit. 50 Mbit bruges, hvis der er flere i en husstand, som streamer musik eller film, og 100 Mbit er til den, der streamer i HD på forskellige enheder samt ønsker at downloade store mængder data.

Tænk på, hvor du bor

Efter undersøgelsen af dit reelle hastighedsbehov, er det tid til at finde ud af, hvilke selskaber der tilbyder bredbånd til netop din adresse. På tjekditnet.dk kan du se en liste over de selskaber, som udbyder bredbånd, hvor du bor. Du kan spare mange penge ved desuden at søge inde på siden borger.itst.dk for at finde lister over forskellige bredbåndsløsninger, hvor den billigste pris fremgår for oven.

Kig efter rabatter

Der findes som nævnt selskaber, som giver rabat, hvis du vælger en pakkeløsning med for eksempel tv, mobil og internet inkluderet. Endvidere tilbyder selskaber som Stofa og Fullrate i øjeblikket 3 måneders bredbånd for en bestemt pris. Stofa frister med 50 Mbit bredbånd til 50 kr. om måneden i tre måneder, mens Fullrate blot forlanger 100 kr. for de første tre måneder. Mange selskaber tilbyder ligeledes gratis oprettelse. Andre fristende rabatter på Fullrates løsninger kan ses på Rabatbanditten.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*