Nye tal: Færre dør i trafikken

Wet road

Det vil aldrig være uden risiko, når man kører afsted på vejene. Men heldigvis går statistikkerne i den rigtige retning, da antallet af tilskadekomne i trafikken er faldet i år. Her er det særligt interessant at se på, netop hvorfor færre kommer til skade på vejene – og i den forbindelse, hvad du selv kan gøre for at øge sikkerheden i trafikken.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Statistikken går den rigtige vej, men vi er ikke i mål endnu

Vejdirektoratet har lavet en statistik over årets ni første måneders ulykkestal. Her ses det, at der i september i år var 4% færre trafikuheld og hele 17% færre tilskadekomne sammenlignet med september sidste år. Dette er en positiv statistik, men vi er på ingen måde i mål endnu, da der i årets første ni måneder var 138 personer, som døde i trafikken. Det er derfor vigtigt, at vi hver især og i fællesskab gør vores til, at det bliver mere sikkert at befinde sig i trafikken.

Øget sikkerhed er pengene værd

Udover at tage hensyn til vejrforholdene såvel som omgivelserne, er det også essentielt at have udstyret i orden. Én af grundene, til at der sker færre færdselsulykker, er nemlig, at sikkerheden i de nyere biler er højere. Noget af det vigtigste udstyr i forhold til trafiksikkerhed er:

Autostol

Selvom du måske føler dig overbevist om, at dit barn vil blive gladere for noget nyt legetøj, eller at du egentlig godt kunne trænge til en tur i biffen, er en autostol absolut en nødvendighed. Autostolen sørger for, at dit barn sidder godt og sikkert på turen. Hvis sikkerheden skal være i orden, er det vigtigt, at autostolen passer til dit barns størrelse og vægt, samt at den monteres korrekt.

Vinterdæk

Så snart temperaturen nærmer sig frostgraderne, er det tid til at få skiftet til vinterdæk. Det er en god idé at være ude i god tid, idet mange kan overraskes over, hvor tidligt nattefrost såvel som frost i de tidlige timer af dagen indfinder sig. Samtidig er det især farligt med den sorte is, hvor smeltet sne på vejene fryser igen og gør vejene isglatte.

Selvom du har nogle sommerdæk, som du er godt tilfreds med, kan de på ingen måde klare sig på de isglatte veje, idet sommerdækkene har mindre riller og en mindre modstandskraft. Bremselængden- og tiden forkortes med mange, mange meter, hvorfor vinterdæk vil have en afgørende betydning, hvis uheldet skulle være ude. På daekonline.dk får du gratis levering, samtidig med at du kan få kvalificeret rådgivning til køb af vinterdæk.

Tag hensyn til forholdene

Måske er du en af dem, som hver eneste dag tilbringer mange timer på vejene. Men selvom du er en erfaren bilist, er det danske vejr som bekendt forskelligt og omskifteligt. En afgørende faktor i forhold til sikkerheden er derfor, at der tages hensyn til forholdene.

En god idé kan være at lytte til vejrmeldingen, inden man sætter sig ind i bilen. Er det frostvejr, kan der være risiko for glat føre. Kommer der regn, skal fartens sættes ned, og det er derfor en god idé at køre afsted i god tid. Er det tåget, er det vigtigt at få tændt for tågelygterne.

Samtidig er det vigtigt at have et vågent øje på sine omgivelser. Sørg for altid at holde en fornuftig afstand til bilen foran dig – også i høj grad hvis du har det mindste indtryk af, at det er en usikker bilist, som er foran dig i kørebanen.

Skal du have klargjort, serviceret, repareret din bil? Se mere her Jama Auto- & Pladeværksted.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*