Skal man vælge en gul eller rød fagforening?

Workers lined up

De fleste danskere er naturligvis bekendte med ordet fagforening. En fagforening er en forening, der betyder rigtig meget for arbejdsmarkedet i Danmark, og stort set samtlige lønmodtagere er medlem af en eller anden fagforening.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til..

Det er en fagforening, man skal gå til, såfremt man har brug for hjælp i forbindelse med områder inden for sit arbejdsliv, såsom løn, arbejdsskader eller noget helt tredje. Det er dog de færreste, der er klar over, at man opererer med begreberne om en rød fagforening samt en gul fagforening. Du vil her i artiklen blive præsenteret for de to begreber, så du forhåbentlig kan blive en smule klogere på, hvorvidt du skal vælge en gul eller en rød fagforening.

Forskellen på en gul og en rød fagforening

En rød fagforening er det, de fleste nok vil forbinde med en traditionel fagforening – altså en forening, hvor arbejdsgiverne og arbejdstagerne er organiseret alt efter, hvilket fag de arbejder inden for, og opdelingen sker således efter, hvilken uddannelse eller hvilket job man har. En gul fagforening er en tværfaglig fagforening, hvor det er muligt at blive medlem som lønmodtager uanset baggrund.

Der ses en udvikling i dag, hvor flere og flere ønsker at være medlem af en gul fagforening frem for de røde. Det kan blandt andet skyldes, at de gule fagforeninger fremstår mere frie, i og med at de ikke er afhængige af nogle overenskomster, og herudover er de ikke bundet til noget politisk parti.

Derfor har du rig mulighed for at finde den rigtige fagforening for dig 

I dag ses der en stigende konkurrence blandt de mange danske fagforeninger, og det betyder, at de naturligvis er begyndt at konkurrere internt med hinanden. Det betyder også, at du bedre vil kunne tillade dig at være kritisk i forhold til de enkelte fagforeningers priser og indhold – og du har derfor mulighed for at finde lige netop den type forening, der lever op til dine krav og ønsker – og så endda til en overkommelig pris.

Såfremt du ønsker mere information om de to typer af fagforeninger, og hvis du desuden vil vide mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når det kommer til at træffe det endelige valg, kan du læse meget mere i denne artikel hos fagmagasinet.dk: Læs artiklen om gule og røde fagforeninger.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*