Det storslåede, stolte Amerika

USA

Amerika, eller USA, bruges typisk som en kort betegnelse for Amerikas Forenede Stater, der er en af verdens mest magtfulde og indflydelsesrige nationer på baggrund af sin økonomiske styrke, politiske magt og store påvirkning på den vestlige populær- og forbrugskultur.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

USA er rig på natur og pulserende storbyliv. Det er et storslået, men forskelligartet land, der rummer stor diversitet, en broget mangfoldighed og forskellige kulturer. Der findes dog stadig overordnede træk, der binder sig til en fælles amerikansk kultur med gamle traditioner og værdier. En traditionel amerikansk livsstil og væremåde, hvor den amerikanske drøm, stor imødekommenhed, patriotisme og amerikanske højtider er af stor betydning for det amerikanske folkefærd og indbegrebet af dét af være amerikaner.

Den amerikanske drøm

Den amerikanske drøm er et gammelt, men velkendt amerikansk ideal, der stadig den dag i dag lever i bedste velgående. Det er et ideal født ud af USA’s uafhængighedserklæring fra 1776, der erklærer, at alle er skabt lige og har ret til at stræbe efter frihed og lykke. Den amerikanske drøm er drømmen om et bedre liv og en tro på succes og personlig frihed uanset klasseskel eller herkomst. Det er en drøm om uendelige muligheder, hvor flid og arbejdsomhed kan give medvind, frihed og velstand. Det er et ideal, der igennem mange år har medført en øget immigration til det amerikanske land. Amerikas Forenede Stater er for mange blevet set som mulighedernes land, men trods mulighed for stor rigdom og succes findes der i dag stor social ulighed. Der er langt imellem rig og fattig.  

Amerikansk imødekommenhed og patriotisme

Amerikanerne er som hovedregel et åbent og meget snakkesagligt folkefærd, der ikke er blege for at henvende sig til fremmede på gaden. En væremåde, der for turister kan virke grænseoverskridende og en smule overfladisk i første omgang. Amerikanerne er dog et varmhjertet folk, der værner om fællesskabet. De åbner gerne deres hjem for sociale arrangementer, hvor barbecue og øl typisk nydes over en af de mange, store amerikanske sportsbegivenheder i TV’et. Amerikanerne er ligeledes et yderst stolt folkefærd, der udviser stor loyalitet over for deres hjemland. Huse dekoreres gerne med amerikanske flag. Flere nationale begivenheder finder sted i løbet af et kalenderår, hvor faldne soldater mindes, militærtropper hædres og æres, og hvor landets uafhængighed fejres under nationale toner og taler. Denne stærke patriotisme knytter sig især til det amerikanske præsidentembede og de nationale symboler som det amerikanske flag, den store havørn og Frihedsgudinden. 

Traditionelle højtider og helligdage

Traditionelle højtider og helligdage er en stor del af amerikansk kultur og de amerikanske værdier. Det amerikanske folk sætter stor pris på sit land, sammenhold, familie og kærlighed. Amerikanerne elsker at fejre. Alle højtider fejres med stil, og alt er blot større og vildere i det amerikanske. Der gås ikke ned på pynt, udklædning, storslåede dekorationer, optog, overdådige middagsborde og fyrværkeri. Thanksgiving er en af de største højtider, hvor hele familien samles, beder bordbøn og takker for årets velsignelser. Julen, Memorial Day, Labor Day, Halloween og Valentine’s Day er også betydningsfulde og populære begivenheder.

 

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*