Teknisk isolering anvendes til mange formål indenfor byggeri

Teknisk isolering er et relevant objekt i en bygning. Teknisk Isolering anvendes til flere forskellige formål. Isoleringen i bygninger er basalt til tekniske formål, og udtrykket dækker over varmeisolering, brandisolering, kondensisolering, lydisolering mm.. Et isoleringsmateriale vælges oftest grundet flere af disse faktorer, for at være en loyal del af konstruktionen.

Varmeisolering er reduktion af varmeoverførsel mellem objekter i termisk kontakt eller indenfor rækkevidde af strålingspåvirkning. Varmeisolering opnås med specielt konstruerede metoder og/eller processer.

Varmestrømmen opstår ved kontakt mellem objekter med forskellig temperatur. Varmeisolering består af et område med isat isolering, hvor termisk ledning reduceres eller reflekteres i stedet for at absorbere varmen.
Et materiales lave varmeledningsevne svarer til en høj isoleringsevne, hvilket er det vi efterspørger ved istandsættelse af tætte og kvalitets rigtige materialer i bygninger.

Det afhænger udelukkende af hvilket materiale der skal brandisoleres, da nogle materialer kun har egenskaber til at klare lave temperaturer i korte perioder, da det her vil være endnu vigtigere med en god brandisolering, da det er et område, hvor flammerne virkelig kan få fat og udvikle en intens og opadgående varme.

Man taler ofte om kondensisolering ved ventilationskanaler. Ventilationskanaler der indeholder kold luft skal kondensisoleres. En nødvendig høj temperatur udenfor isoleringen er essentiel for at undgå kondens. En tæt isolering er dermed vigtig for at undgå kondens i ventilationen.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*