Tjen penge online på en blog – 3 forskellige måder

Tjen penge online på en blog – 3 forskellige måder

Drømmer du om at have din egen blog? Der findes et væld af bloggere i nutidens Danmark.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Nogle bruger deres blog som fritidsbeskæftigelse, mens andre har deres helt egen indkomst takket være bloggen. På bloggen har du rig mulighed for at dele erfaringer, gode råd og skrive indlæg om lige netop det, som du holder allermest af. Hvis du ønsker at tjene penge via bloggen, behøver det ikke nødvendigvis at dreje sig om tonsvis af reklamer. Læs med herunder, og få at vide, hvordan du kan tjene penge på din nuværende eller kommende blog.

 

Affiliate marketing

Denne indtægtskilde er en af de måder, du kan komme til at tjene allerflest penge på. Affiliate marketing går ud på, at du i dit indlæg linker til et bestemt produkt, eksempelvis en flot kjole, hvis bloggen primært drejer sig om mode. Er der derefter en person, som køber kjolen via dit link, vil du modtage en procentdel af salget, som ofte lyder på fem-ti procent. For at komme i gang med affiliate marketing skal du først oprette en bruger hos eksempelvis partner.ads.dk eller Webgains. Derefter skal du ansøge om godkendelse hos en relevant webshop og afvente godkendelse fra denne. Hvis du installerer CommissionHarvest på din WordPress-hjemmeside, vil dine links desuden automatisk blive lavet om til de såkaldte affiliate links.

 

Sponsorerede indlæg

Sponsorerede indlæg er en anden god og effektiv indtægtskilde, som du kan anvende til at tjene penge på bloggen. I forbindelse med disse indlæg vil en virksomhed betale dig for at skrive et indlæg om et bestemt produkt eller en ny produktserie. Har du i forvejen en blog med en stor mængde af månedlige besøgende, vil du kunne tjene en god portion penge via denne metode. Du skal dog også have et vist antal besøgende, før virksomhederne viser interesse for dig og tænker, at du egner dig til at promovere deres produkter. Sørg derfor som noget af det første at få en del besøgende på bloggen, inden du selv går i gang med at kontakte relevante webshops for at høre, om de skulle være interesserede i at sponsorere et indlæg på din blog. Du skal samtidig være opmærksom på ikke at lave alt for mange sponsorerede indlæg, idet dine besøgende dermed vil interessen og lysten til at besøge bloggen.

 

Google AdSense

Ved hjælp af Google AdSense, som er reklameannoncer, kan du ligeledes få en ekstra indtægtskilde. Det går kort sagt ud på, at du tjener penge, hver gang en læser klikker på en af dine reklamer på bloggen. Google AdSense vil desuden vise relevante reklameannoncer for hver enkelt besøgende, idet den baserer annoncerne på de sider, som den besøgende tidligere har besøgt eller har søgt efter på søgemaskinen Google. Dermed er der en større chance for, at den besøgende vil klikke på annoncen på din blog, så du kan tjene penge. Hvis du ønsker at benytte denne metode, skal du først oprette en bruger hos Google AdSense, hvorefter du skal indsætte en kode på bloggen, lige der hvor annoncen skal stå. Indtægterne fra reklameannoncerne modtages i slutningen af hver måned.

 

I forbindelse med de nye måder, hvorpå du kan tjene penge på bloggen, får du muligvis brug for flere gode råd og lidt vejledning i forhold til oprettelsen af bloggen og skrivningen af indlæg. Klik derfor her, hvis du ønsker at få hjælp til blandt andet søgeoptimering og linkbuilding.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*