Træn hvor du vil med en slyngetræner

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Træning med en slyngetræner, eller TRX træning, som det er også er blevet kendt som, har virkelig taget fart de seneste år.

Det er meget forståeligt, da der virkelig findes mange gode og effektive øvelser med dette redskab. Desuden fylder og vejer en slyngetræner meget lidt og kan derfor medbringes næsten overalt.

I denne artikel kigger vi på slyngetræneren og hvorfor den fungerer så godt som træningsredskab.

 

Hæng din slyngetræner i døren og brug den til hjemmetræning

De fleste slyngetrænere kommer med en lille klods, som man kan sætte i klemme i en dør. Man behøver altså ikke en bar eller bjælke, for at kunne bruge slyngetræneren derhjemme.

Når den først er fastgjort i døråbningen, kan man bruge den som en del af hjemmetræningen. Især ryg og baglårene kan med fordel trænes her, der ellers kan være super svært at træne effektivt, uden redskaber eller ekstra vægte.

 

Har man en terrasse eller have, kan en TRX også med fordel benyttes her. Hæng den i en bjælke eller et solidt træ. Så kan der trænes udendørs på de varme sommerdage eller med ekstra tøj på om vinteren.

 

Brug din TRX til cirkeltræning og få pulsen op

Cirkeltræning er en fantastisk måde at træne på. Ved at udføre flere styrkeøvelser i en cirkel, med lidt eller ingen pause, kan man kombinere styrke- og kredsløbstræning i samme træningspas.

 

Her giver en TRX langt flere muligheder og øvelser at vælge imellem. Der kan endda også kombineres øvelser af samme slags. Start eksempelvis med 10 repetitioner af TRX Pike-Ups, efterfulgt af 10 repetitioner af TRX Mountain Climbers. Der skal ikke skiftes stilling, da begge øvelser udføres fra en planke position. Dette giver en endnu mere effektiv træning og ekstra sved på panden.

 

Desuden er der uendelige muligheder for at sammensætte et cirkeltræningsprogram, så det bliver både sjovt og udfordrende. Hvis du selv har svært ved at designe et fornuftigt program, kan du altid få hjælp af en personlig træner, der kan skrive et træningsprogram til dig.

 

 

Træn med en makker og inspirer hinanden

 Det er altid motiverende at træne flere sammen. Man behøver dog ikke træne i større grupper, men kan sagtens finde en enkelt træningsmakker, som man kan træne regelmæssigt sammen med.

 

Træner man 2 og 2, kan man lave en såkaldt ’makker-workout’, der er kendt fra Crossfit. Her trænes der efter et program, som man sammen skal gennemføre. Det kunne eksempelvis være 7 forskellige øvelser, med 100 repetitioner af hver øvelse. Man skiftes så til at arbejde og er på den måde sammen om at komme igennem dagens træning.

Dette giver en helt anden fællesskabsfølelse og samarbejde, da man er afhængig af den anden, for at kunne gennemføre træningen.

 

Som træningsmakkere kan man også presse og inspirere hinanden. Selvom man måske har forskellige niveauer, kan dette faktisk være en fordel. Den enes svaghed er den andens styrke og man kan hjælpes ad med at blive den bedste version af sig selv.

 

Så find din slyngetræner frem og få en træningsmakker med på trenden. Det er sjov og effektiv træning, der sjælendt bliver kedeligt.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*