Trend: Den minimalistiske stil er kommet for at blive

Clean bathroom

Der findes mange forskellige stilarter til indretning af hjemmet, men den mest populære stilart blandt danskerne er og bliver minimalismen.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Enkel og stilren stue

En stor, lys stue med enkelt og stilrent interiør er beskrivelsen, der passer på mange danskeres hjem. Tendensen med minimalistisk indretning fortsætter, og populariteten er stadig stigende. Farven hvid som den dominerende på både vægge og møbler giver fornemmelsen af større rum, hvor der er ro og plads til tankerne.

Nogle af de, der ikke vælger parketgulve, vælger at male gulvet i stuen hvidt. Kombineret med træmøbler i eg, bøg eller teak giver dette et moderne og skandinavisk udtryk til stuen. Minimalistiske stuer kan dog også sagtens indeholder farver på såvel vægge som interiør. Nøgleelementet er dog i denne stilart at vælge en enkelt farve for herefter udelukkende at indrette med designs i forskellige nuancer af denne farve. Blå er en af de mest populære farver, da farvens ro og associationer til havet passer godt ind i et minimalistisk hjem.

Rene linjer i badeværelset

Den minimalistiske stil hersker ligeledes på badeværelset i mange hjem. De rene linjer og simple farvevalg giver et roligt udtryk, som giver associationer til spa og velvære. De minimalistiske badeværelser er holdt i lyse farver, og også her er hvid den dominerende farve. Rummets klinker eller fliser skal være enkle og ensfarvede, så de sammen med resten danner det rolige udtryk.

Kombinér de enkle og stilede klinker med unikke lamper og smukke messingarmaturer for et samlet, minimalistisk udtryk. Badeværelser indrettet i denne stilart virker ofte større, og drømmer vi ikke alle om et rummeligt badeværelse med masser af plads og stilrene klinker/fliser? Det er ikke så underligt, at vi danskere er tilhængere af den minimalistiske indretning, der nærmest er synonym med den nordiske indretningsstil.

Funktionalitet og finesse

En af de vigtigste ting, der kendetegner minimalistisk indretning, er, at mere eller mindre hele hjemmets interiør skal have en funktion. Ideen er, at hjemmet ikke skal fyldes med små pyntegenstande, der ikke har en egentlig funktion. Mange danskere har taget denne tendens til sig og vælger at indrette deres hjem med færre møbler og pyntegenstande.

Det giver plads til og mere fokus på designklassikere som stole og lamper, og det sikrer en indretning med rene linjer. Når vi indretter minimalistisk i vores hjem, handler det om at have øje for detaljerne. Det at indrette med få ting giver mulighed for at investere ekstra i disse særligt flotte og funktionelle ting og på den måde vælge kvalitet frem for kvantitet.

Et personligt præg

Selvom minimalistiske hjem fortsat trender, er der ingen grund til, at alle danske boliger kommer til at ligne hinanden. Det er vigtigt at sætte sit personlige præg på sit minimalistiske hjem, så det bliver unikt og skiller sig ud fra mængden. Fordelen ved et minimalistisk hjem er netop, at man kan udtrykke sin personlighed meget tydeligt. Da indretningen består af mindre interiør end i andre stilarter, kommer det valgte interiør endnu mere til sin ret. Vi lægger mærke til de personlige items i et stilfuldt, minimalistisk hjem. Alt tyder på, at den minimalistiske stil i indretningen af alle hjemmets rum er kommet for at blive i de danske hjem.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*